vrijdag 8 juni 2012

Big Brother is watching you

Een gezinsvoogd die in de gaten houdt hoe het gaat met een moeder en haar ongeboren kind. De afgelopen jaren is dit fenomeen steeds normaler geworden in ons land. Als artsen of mensen uit de directe omgeving van een moeder vermoeden dat het ongeboren kind gevaar loopt, gaat Bureau Jeugdzorg toezicht houden. Klinkt veelbelovend. Maar hoe gaat dat dan?
Komt zo'n gezinsvoogd bij die moeder thuis en gaat dan zitten observeren of de moeder wel lief genoeg is? Is dat niet een beetje partijdig? Wordt de moeder in zo'n geval niet altijd als boeman gezien? Je kunt mij niet vertellen dat een toezichthouder ook maar iets weet over het gedrag van het ongeboren kind, de moeite heeft genomen om ook eens dat kind te observeren. Misschien is 'ie wel hartstikke vervelend, schopt 'ie z'n moeder en doet allemaal gevaarlijke acrobatische salto's waarvan zijn moeder steeds zegt dat als 'ie dat nog één keer doet hij voor straf in de hoek moet zitten. Zul je net zien dat die moeder het één keer even niet meer trekt en uit haar slof schiet en er precies op dat moment zo'n toezichthoudertje met een verrekijker aan de overkant van de straat staat. Precies, die denkt 'Tjakka' weer een dichter bij m'n quotum.
Kijk, als het nou zou gaan om moeders die verslaafd zijn of andere psychische problemen hebben. Ja, dan geef ik de Raad voor de Kinderbescherming groot gelijk. Houd ze vooral lekker in de gaten die moeders! Wat zeg je, daar ging het sowieso al om? O sorry, dan heb ik niks gezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten